Afrimakers Romana

Afrimakers

Permite intreprinzatorilor din Africa sa dezvolte proiecte sustenabile si sa foloseasca diferitele aptitudini pentru a rezolva provocarile locale si sa creeze un context favorabil pentru a face schimb de exemple de buna practic intre localnici.

 

Sustine campania pe Indiegogo

7 Hub-uri in Africa

Afrimakers va demara diferite ateliere de lucru care  vor veni in intampinarea unor provocari locale in 7 hub-uri din Africa in urma  solicitarii acestora de a asigura sesiuni de formare cu scopul de a invata cum sa lucreze cu tinerii (locatii posibile:  Kenya, Tanzania, South Africa, Zambia, Ghana, Nigeria, Egypt )

14 kit-uri pentru intreprinzatori

Fiecare dintre cele sapte hub-uri vor primi o cutie cu instrumente pentru intreprinzatori de la Hackidemia si va recruta o echipa locala care va fi instruita de noi pentru a organiza si a desfasura ateliere practice in scolile locale,  atat in cele publice, cat si in cele private.

40 burse pentru intreprinzatori

Bursele pentru intreprinzatori vor fi oferite unor membri din fiecare echipa cu scopul de a merge si a forma alte hub-uri si intreprinzatori din regiune si din tarile vecine. Ideea proiectului este de a semana samanta schimbarii prin intermediul antreprenoriatului social, a creatiei digitale si a colaborarii regionale.

What’s in the box?

  • un Raspberry Pi
  • o placuta Arduino 
  • un kit de  Circuit sketching
  • un kit E-textile
  • un kit pentru  Microscop
  • un  Makey-Makey
  • o multime de instrumente, senzori si componente

Comanda sau doneaza cutia aici

Cum a inceput totul..

Anul acesta HacKIDemia a organizat o serie de ateliere pentru intreprinzatori in cadrul evenimentului ‘Global Innovation Lounge’ la conferinta Re:publica din Berlin, ocazie cu care s-au reunit peste 20 de hub-uri de intreprinzatori din intrega lume: Brazilia, Indonezia, Filipine si 19 hub-uri de pe intreg continentul african (Cameroon, iLab from LiberiaiHub from Kenya,etc.) In urma participarii la atelierele organizate de noi, acestea ne-au cerut ajutorul pentru a-i sprijini in actiunea de a implica tinerii din tarile lor in ateliere pentru intreprinzatori si in proiecte practice. Deoarece ne-am dormit sa construim ceva sustenabil si usor de adapatat la diferite contexte si nevoi locale, ceva care sa poata fii dezvoltat si imbunatatit in timp, am decis ca impreuna sa punem bazele proiectului Afrimakers. Aici puteti vedea mai multe detalii despre cum a inceput totul.

Sustine campania  pe Indiegogo

Group picture @Global Innovation Lounge Re: publica

Group picture @Global Innovation Lounge Re: publica

Descopera calendarul proiectelor si echipele participante aici

Cateva marturii de la membri ai echipelor fondatoare

Noi invatam oamenii sa codeze, DAR intelegem in acelasi timp ca problemele noastre nu pot fi rezolvate dintr-o data.
Poti sa creezi cu usurinta software-ul, dar din pacate multi oameni din aceasta tara nu detin partea hardware.. ceea ce te duce cu gandul la care ar putea fi solutia holistica pentru majoritatea problemelor noastre [...] Trebuie sa fii capabil sa vezi imaginea de ansamblu si diferitele aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a propune o solutie.
— Lukonga Lindunda, fondator al Bongohive, un Hub de inovatie tehnologica din Zambia
Vezi  cum  l-am cunoscut pe Lukonga si cum ne-a venit ideea de a creea Afrimakers

Vezi cum l-am cunoscut pe Lukonga si cum ne-a venit ideea de a creea Afrimakers

Obiectivul meu general pentru atelierele de lucru este acela de a insufla in mod constant cultura de a fi intreprinzator cat mai multor tineri din Nigeria. Sper sa putem forma peste 1000 de tineri nigerieni pana la finalul lui 2014, sa generam zeci de solutii inovatoare si eficiente din punct de vedere al costului precum controlul inteligent al luminii, lampi solare, purificatoare de apa etc pentru cateva din problemele cu care se confrunta Nigeria. Un alt tel al meu este acela de a invata participantii sa construiasca dispozitive de reciclare pe scara larga si nedaunatoare, ajutand astfel la reducerea costurilor.
— Olamide Oladeji, 20 de ani, ambasador Google in Universitatile din Nigeria
Vezi hangout  despre  Afrimakers si Olamide

Vezi hangout  despre Afrimakers si Olamide

Sustine un  Hub din Zambia sau din Nigeria aici

Sustine campania  pe Indiegogo